Tips om bok och material, DVD

Rädda Felix, av Helena Richardson, Månpocket fakta.

En sannskildring om föräldrars kamp mot (nåja – ibland också tillsammans med) sjukvården och samhället. Allt för att kunna rädda åtminstone ett av sina två barn och skapa en acceptabel vardagssituation för familjen. En spegling av föräldrars dygnet-runt-arbete, brist på stöd och förståelse, kamp, hjälplöshet men också en förmåga att se små ljusglimtar och leva för dessa. Jag tror många av er kan känna igen sig även om deras situation är mycket speciell.

Kod-Knäckarna lanserar ny dvd "Hitta läsningen!
Så hjälper du ditt barn att lyckas med ljud och bokstäver." Den är 40 minuter lång med lekfulla enkla övningar som föräldrar kan göra i hemmiljö med sitt barn. I bilen, på stranden osv. Allt vilar på forskning och beprövad erfarenhet. Dvd:n innehåller även en film (10 min) som vänder sig till föräldrar med annat modersmål. Språken är: engelska, svenska (för svensktalande lärare)  arabiska, persiska, somaliska, sorani/kurdiska. Beställ via Kodknäckarna

Har du svårt att hitta böcker  på rätt nivå till ditt barn?

  • Är du förälder till ett barn med läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi?
  • Har ni fått rådet att lästräna hemma en liten stund varje dag?

Besök Dyslexiförlaget Fallerej Förlag

Intressant läsning
Mina bästa sidor är ordblinda  där flera kända och framgångsrika svenskar berättar om sin dyslexi....de vill visa att dyslexi inte måste vara ett handikapp.

Boken kan beställas från UR´s kundtjänst:
kundtjänst@ur.se tel 020 58 58 00Har ditt barn svårt att följa raden vid läsning ?

Läslinjal är ett bra hjälpmedel och gör läsningen roligare.

Ett bra stöd för ditt barn när barnet läser. En gul läslinjal med ett genomskinligtfält som gör det enkelt att följa raden utan att ögonen dras till andra rader.

Kostar 30 kr/st eller 2 st för 50:- inkl porto.

Vill du betälla?
Maila agn.nil@telia.com och ange antal linjaler och ditt namn och din kompletta adress.  En läslinjal hemma och en i skolan är en bra hjälp för ditt barn.

Välkommen med din order!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0