Tack VRS!

Tack Viktor Rydbergs Samskola för att ni bjöd in oss föräldrar att närvara vid kompetensutveckling för era lärare. Föreläsningen av professor Peter Gärdenfors  vid Lunds universitet var mycket givande och intressant och så även frågestunden efter. Vikten av den inre drivkraften hos eleven och lusten att lära beslystes samt att det är viktigt att tro på eleverna och se varje elev. Mer information om Peter Gärdenfors.

Jag blev så glad och inspirerad av att lyssna på hans föreläsning. Ingenting är omöjligt och det gäller att få varje barn att inse det. De måste också ta ansvar för sitt eget lärande och de behöver även få hjälp att finna olika alternativ till mer lustfyllt lärande.  Där kan vi vuxna finnas till hjälp och handleda dem med ett mer coachande tillvägagångsätt.

Barnen lär sig mycket via datorspel och deras kunskapsinhämtning utanför skolan är viktig och betydelsefull. Lärande utanför skolan sker i allt högre grad via datorspel och barnens fritidsaktiviteter.

Tips för läxläsnng
Läs gärna mer om hur du som förälder kan hjälpa ditt barn med att göra läxläsningen mer lustfylld. Jag har skrivit ner några intressant länkar till läxläsningsstunden. Mitt råd till dig som förälder är att skapa en trevlig stund tillsammans med ditt barn med fika och småprat innan läxläsningen, gärna med musik. På det sättet skapar du en positiv trevlig stund som är avkopplande och förberedande inför läxläsningen. 

Barn med läs- och skrivsvårigheter behöver lägga mer tid för sin egen läxläsning, läsavkodningen tar mer tid om de inte har ljudböcker eller faktaböcker i Daisyformat. De är även även trötta efter en skoldag och behöver en lugn stund och vila innan läxläsningen tar vid.

Vad sägs om att träna multiplikationstabellen med musik?
Se tipsen på bloggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0